Hastanemiz 2023 Yılı HAP Saha Tatbikatı Yapıldı
08 Kasım 2023

Hastanemiz 2023 Yılı HAP Saha Tatbikatı Yapıldı

2023 yılı Hastanemiz “HAP Saha Tatbikatı” 27.11.2023 Cuma günü hazırlanan senaryoya göre icra edilmiştir.

Hap Saha Tatbikatımız; hazırlanan yangın ve deprem senaryosuna uygun olarak alarm verilmiş, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri haberdar edilerek tatbikat alanına intikali sağlanmıştır. Hızlı bir biçimde Olay Yönetim Merkezi ( OYM ) açılmış, müdahale ekipleri ilgili alanlara sevk edilerek gerekli istasyonlar oluşturulmuştur.

Olay Yönetim Merkezi ( OYM ) Başkanı ve Operasyon Şefinin talimatları doğrultusunda, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından servisler 3. kattan yatay ve dikey hasta tahliyesi yapılmıştır. Kastamonu Belediyesi İtfaiyesince mahsur kalan personellerin tahliyesi poliklinikler 2. kat çatısından gerçekleştirilmiştir.

Oluşturulan tıbbi müdahale istasyonunda hastalara ilk müdahaleleri yapılarak ambulansla sevkleri yapılmıştır.

Tatbikatın bitimini takiben Kastamonu İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından çalışanlarımıza “Temel Yangın Bilgisi Eğitimi” verilmiş ve yangın söndürücülerin kullanımı uygulamalı olarak anlatılıştır. Çalışanlarımızca yangın söndürücü kullanımı uygulamalı olarak yapılmıştır.

Tatbikat bitimi Olay Yönetim Merkezi’ nde toplanılarak “2023 Yılı Hap Saha Tatbikatımız” değerlendirilmiştir.

Fotoğraflarla 2023 HAP Masa Başı ve Saha Tatbikatımız