10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinlikleri

10 Ekim  Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinlikleri 2017.JPG

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinlikleri

Ruh sağlığı ve ruhsal hastalıklar konusunda farkındalığı arttırmak ve anlaşılırlığı sağlamak amacıyla 1992 yılından itibaren her yıl 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak kutlanmaktadır.

Ruh sağlığı gününün her yıl kutlanmasındaki temel hedefler arasında; ruhsal hastalıklarının tedavisini geliştirmek, bu hastalıklara sahip bireylerin sesini duyurabilmek, toplum içerisinde ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak ve bireylerin yaşam işlevlerini koruyup desteklemek yer almaktadır.

İlimizde ruh sağlığı alanında; koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici çalışmaları ile hizmet veren Kastamonu Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde de (TRSM) 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Merkezde takip ve tedavisi yapılan hastaların katılımı ile gerçekleştirilen yemekli programda TRSM sorumlu hekimi Psikyatrist Uzm.Dr. Ünsal AYDINOĞLU’ nun günün anlam ve önemini vurgulayan konuşması sonrasında hastalar müzik eşliğinde eğlendi ve pasta kesti.

2011 yılında açılan Hastanemiz Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde 1000’e yakın şizofreni ve diğer psikotik bozukluk tanısı bulunan hastanın takip ve tedavisi yapılmakta ve aynı zamanda bu hastalar sosyal beceri eğitimi, psiko eğitim ve etkileşim grupları gibi grup çalışmalarına alınmaktadır. Merkezde iş uğraşı terapileri, resim, müzik kursları ve spor faaliyetleri de yapılmaktadır.

Programın sonunda katılımcılar “Ruhsal rahatsızlıkların da fiziksel hastalıklar gibi tedavi edilebilirliğinin bilindiği, ruhsal rahatsızlığı olan bireylerin toplumdan dışlanmadığı, ön yargıların kırıldığı bir ortamda sevgi, saygı ve güven duyguları ile insan olmayı unutmadığımız bir dünyada nice 10 Ekimleri kutlama dileklerinde bulunduklarını” dile getirdiler.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü.jpg