Kurban Bayramında Beslenme ve Sağlık

Kurban Bayramında Beslenme Broşürü.jpg

Kurban bayramlarında kesilen hayvanların hastalıklı doku ve organlarının çevreye atılması ile bu hastalığın yayılmasına sebep olmakta, uygun olmayan koşullarda kesilen kurbanlardan arta kalan iç organların köpek ve benzeri hayvanlar tarafından yenmesi sonucunda “Kist Hidatik” hastalığı oluşabilmektedir.

Kesilen kurbanın iç organlarında kiste rastlayan vatandaşlarımızın kesinlikle bu sakatatları yememeleri ve bu organların diğer hayvanlar tarafından da tüketilmesine engel olmak için derin bir çukur kazarak toprağa gömmeleri gerekmektedir.

129943,25621kisthidatikbrosurpdf-1jpg.png

129944,25621kisthidatikbrosurpdf-2jpg.png

130344,25618kisthidatikbrandapdf-1jpg.png

Kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızdan, maalesef her yıl yüzlercesi kurban keserken yaralanmakta ve hastane acillerimize başvurmaktadır. Özellikle kesim sırasında kaçan hayvanlar nedeniyle ciddi yaralanmalar hatta ölümler yaşanabilmektedir.

Kesim esnasında gelişebilecek yaralanmalarda vatandaşlarımızın, yarayı temiz bir bezle bastırarak mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları, evde kendi imkânları ile (tütün, kül, vb. maddeler sürerek) tedavi etmeye çalışmamaları gerekmektedir.

130343,25632kurban-yaralanma-afispdf-1jpg.png

Kurban Bayramı yalnızca kurban vazifesinin yerine getirildiği günler değil komşuluk, akrabalık, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine vesile olan günler olduğu için tüm bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da halkımızın sağlıklı bir şekilde bayramlarını geçirmeleri için hastanemizde gerekli önlem ve tedbirler alınmış olup, vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın Kurban Bayramlarını kutlarız.