Çocuk Gelişim Polikliniğimizce Oyuncak Standı Açıldı

Oyuncak Standı_01.jpeg

Çocuk Gelişim Polikliniğimizce Oyuncak Standı Açıldı

“Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından kurtaralım…”

Hastanemiz Çocuk Gelişim Polikliniği’ nce 28 - 29 Ağustos 2019 tarihinde poliklinikler giriş katında Çocuk Gelişim Uzmanımız Yasemin GÖKMEN tarafından Oyuncak Standı açıldı.

İki gün süreyle açık kalan serginin amacını Çocuk Gelişim Uzmanımız Yasemin GÖKMEN şu şekilde özetlemiştir;

Teknoloji çağında yaşıyor olmamız sebebiyle çocuklarımızın yoğun bir şekilde bilgisayar oyunlarına meylettikleri görülmektedir. Ancak bilgisayar oyunlarının türüne göre çok sık ve uzun süre oynanması çocuklarda dikkat algı bozukluğu, panik atak, şiddete meyil gibi ciddi davranış problemlerinin yanı sıra;  a sosyal davranışlar, fobik durumlar, gelişim geriliği,  görme problemleri, uzun süre vücudun hareketsiz kalmasına bağlı olarak kas eklem ağrıları,  obezite gibi sağlık problemleriyle karşılaşılmaktadır.

Bir nebze de olsa bilgisayar oyunlarını azaltmak, ayrıca her gün tüketimde kullanılan ancak yüzyıllarca toprakta çözünmeyen çok sayıda ambalaj atıklarının çöpe atılmasını en aza indirgemek amacıyla, çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi, sadece tüketen değil üreten bir düşünce yapısına sahip olması amacıyla plastikten çok sayıda oyuncak yapılarak çocuklarımıza ve ebeveynlerimize kendilerinin de isterlerse çok daha fazlasını yapabileceklerini görmeleri sağlanmaya çalışılmıştır.

Ayrıca kendi oyuncağını üretip kendi oyunlarını kuran çocukların; düşünme becerilerinin gelişmesi, genel gelişimlerinin ( sosyal-duygusal, dil, ince ve kaba motor gelişimlerinin) desteklenmesi, empati duygusunun gelişmesi,  nesnelerin çok amaçlı kullanabilirliliğinin farkına        vardırılması, üretim odaklı ve pozitif düşünme becerisi kazandırmak amaçlanmıştır.

Oyuncak Standı_02.jpeg

Oyuncak Standı_13.jpeg