KEAH Beyin Cerrahisinden;“İnci tümöre, ince operasyon”

KEAH Beyin Cerrahisinden;“İnci tümöre, ince operasyon”_01.jpg

KEAH Beyin Cerrahisinden;“İnci tümöre, ince operasyon”

Bir yandan pandemiyle mücadele eden bir yandan da acil ameliyatları gerçekleştiren, gece gündüz görev aşkıyla çalışan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, 20 yaşında beyninde tümör bulunan Abanalı Oğuzhan ÇIYAN' ın beyindeki tümörü dört saat süren bir ameliyatla temizledi.

Çok sık tekrarlayan baş ağrısı şikayetiyle Hastanemiz Beyin Cerrahisi Kliniğine yatırılan 20 yaşındaki Oğuzhan ÇIYAN, Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Op.Dr. Eren Görkem GÜN ve Op.Dr.  Ömer Gökay ARGADAL, tarafından yapılan tetkikler sonucunda beyinde nadir görülen tümöre bağlı baş ağrısı olduğunu tespit ettiler.

Yapılan tedavilerle küçülmeyen tümör son çare olarak ameliyatla alınabileceği kararı aileye söylediler. Aile hocaların oğullarına yapılacak tümör ameliyatını kabul ettiler.

Hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Op. Dr. Eren Görkem GÜN genç hastaya yapılan tümör ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi.

“20 yaşındaki genç hastamız, baş ağrısı şikâyetiyle Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğimize başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucunda beyninde doğuştan gelen ve çok nadir görülen hastamızın beyninde Epidermoid Tümörü olduğunu tespit ettik. Beyin tümörleri içerisinde binde bir oranında nadiren görülen bu tümör beyaz taneli yapısı sebebiyle, inci taneli tümör olarak da adlandırılır. Bu tümörlerin içerisinde bulunan kolesterol yapılar, sık tekrarlayan menenjit ve baş ağrısı ataklarına da neden olabilmektedir. Genç hastamız benzer bu şikâyetlerden muzdaripti. Genç hastamızın beyin damarlarını saran bu inci taneli tümörü mikro cerrahi teknikler kullanılarak yaklaşık 4 saat süren bir ince operasyonla hastamızın beynindeki tümörü temizledik. Tedbir amaçlı 1 gün yoğun bakımda takip ettikten sonra, hastamızı yataklı servise aldık.” dedi.

Başarılı bir beyin ameliyatıyla sağlığına kavuşan Oğuzhan ÇIYAN doktorlara ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek şunları söyledi.

“Sık sık tekrarlayan baş ağrılarım oluyordu. Bu ağrılarda aynı zamanda benim psikolojimi bozuyordu. Ailem beni muayeneye getirdi. Yapılan muayenemde beynimde tümör olduğunu öğrendim. Bu tümörün ancak ameliyatla beyinden alınabileceğini bize söylediler. Ailem de ben de doktorlarımıza güvenerek bu ameliyatı kabul ettik. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Baş ağrılarım geçti. Psikolojimde düzeldi. Beni sağlığıma kavuşturan doktorlarıma teşekkür ediyorum”  dedi.

İnternet Medya

https://baskentpostasi.com/web sitesindeki haberi okumak için lütfen linki tıklayınız.

http://www.kastamonugazetesi.com.tr/web sitesindeki haberi okumak için lütfen linki tıklayınız.

Yerel Basın

• KEAH Beyin Cerrahisinden;“İnci tümöre, ince operasyon” Basından....jpg