”Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde şifa buldum”

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde şifa buldum..JPG

”Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde şifa buldum”

İki yıldır diyaliz hastası olarak hayatını sürdüren Murat MANTAR (50) isimli hastamız kasıkta şişlik, sertlik, ateş ve dirençli enfeksiyon şikayetleriyle Hastanemiz Acil Servisine getirildi. Diyaliz hastası olması nedeniyle ilk muayenesi Nefroloji Uzmanımız tarafından yapıldı. Yapılan muayene neticesinde daha önce bir hastanın kasığına başka bir merkezde girişim yapıldığı ve karın içine doğru uzanan bir apsenin olduğu tespit edildi. Hastada düşürülemeyen yüksek ateş ve ağrıların nedeninin karnında biriken apseden kaynaklandığı tespit edildi.

Kalp Damar Cerrahisi Kliniğine yönlendirilen hastamız Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları tarafından 16.09.2021 tarihinde ameliyat edilerek, bozulan damarları onarıldı.  Karın içine kadar uzanan apsenin içi boşaltılarak hastamız hayatını zehir eden ağrılardan kurtarıldı.

Murat MANTAR, operasyona katılan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarımıza teşekkür ederek şunları söyledi;

“Ben iki yıldır hayatımı diyaliz hastası olarak sürdürüyorum. Başkada herhangi bir sağlık problemim çok şükür yoktu. Birden bire karnımda ve kollarımda dayanılmaz ağrılar, kasığımda şişlikler başladı.

Bir başka merkezde 40 gün tedavi gördüm. Ancak ağrılarım bir türlü geçmedi. Yeğenlerim sağ olsunlar beni Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’ ne getirdiler. Burada yapılan muayenelerimde karın bölgemde apse oluştuğunu tespit edildi. Kalp Damar Cerrahi Ünitesine yönlendirildik. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanlarımız tarafından hasar gören damarlarım ve karın bölgeme uzanan apse doktorlarımız tarafından temizlenerek alındı. Apse alındıktan sonra ateşim düştü. Hayatı bana zehir eden karın ağrılarımdan çok şükür kurtuldum. Beni sağlığıma kavuşturan başata Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği doktorlarına ve güler yüzlü hemşirelerine ne kadar teşekkür etsem azdır.

Şu da bilinmeli ki şifa bulduğum Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi memleketimize çok yakışmış. Hastanemize, doktorlarımıza sahip çıkıp her birimiz kıymetini bilmeliyiz.” dedi.

• Kastamonu Açıksöz Gazetesi 21092021 Manşet.jpg
  • Kastamonu Açıksöz Gazetesi 21092021.jpg