Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından “Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu (ASAS)” Düzenlendi

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyum (ASAS) Programı_2022_02.jpeg

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliği ve paydaşlığında; Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 26. Bölge Kastamonu Eczacılar Odası iş birliği ile ilki düzenlenen “Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu (ASAS)” 18 Mayıs 2022 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen sempozyum kapsamında Güzel Sanatlar Galerisi’nde resim sergisi ve Merkez Kütüphanesi önünde Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE’ ye ait stantlar açıldı. Katılımcılara uygulamalı eğitimler verildi ve bilgilendirme yapıldı.

Sempozyumun açılışına; Valimiz Sayın Avni ÇAKIR, Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Opr. Dr. Rahmi Galip VİDİNLİOĞLU, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman GÜLER, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Yüksel KUTLU, AFAD İl Müdürü Sayın Ekrem KÜÇÜKBAYRAM, Hastanemiz Başhekimi Sayın Prof. Dr. Zafer ERGÜL, 26. Bölge Kastamonu Ecza Odası Başkanı Sayın Ecz. Şule TÜFEKÇİ, Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Sayın Ecz. İhsan Orkun YILMAZ, Kurum Müdürleri, Uzman Akademisyenler ve Kastamonu Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Yüksel KUTLU yapmıştır. Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Galip VİDİNLİOĞLU ve Kastamonu Valimiz Sayın Avni ÇAKIR’ da programda birer konuşma yapmıştır.

Konuşmaların ardından 5 oturumdan oluşan sempozyumda, Başhekimimiz Prof.Dr. Zafer ERGÜL ve Hastanemiz Yoğun Bakım Koordinatörü Prof.Dr. Zahide DOĞANAY 2 oturumun Başkanlığını yürütmüşlerdir.

Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Acil Tıp Uzmanı Uzm.Dr. Fatih GÜN, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dr. Öğr. Üyesi Ufuk DEMİR ve Uzm. Dr. Ayşe YILMAZ, Yoğun Bakım Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Veysel Garani SOYLU, İç Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Deniz İNCAMAN, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Yasin Alper YILDIZ, Ortopedi ve Travmatoloji Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat TOPAL, Göğüs Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İsmail DAL oturumlara konuşmacı olarak katılmışlardır.

Konuşmacılar, afet ve acil durumlar ile insani yardım faaliyetleri kapsamında sunulan sağlık hizmetleri alanında çeşitli konularda sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu (ASAS) Programına Ulaşmak için lütfen linki tıklayınız.

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyum (ASAS) Programı_2022_08.jpeg

• Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyum (ASAS) Programı_2022_01.jpg