Bağışlanan Organlar Üç Hastaya Umut Oldu

Bağışlanan Organlar Üç Hastaya Umut Oldu_15082023.jpg

Bağışlanan Organlar Üç Hastaya Umut Oldu

Hastanemiz Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi edilirken beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın yakınları acılarını bir kenara bırakarak, hastalarının organlarını bağışlama kararı verdi.

Bağışlanan organlar, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil yapılarak yeniden hayata tutunmalarını sağladı.

Hastanemiz Organ Nakil Koordinatörleri, Prof. Dr. Zahide DOĞANAY, Uzm. Dr. Gizem KURADA, Doç. Dr. Öztürk TAŞKIN ve koordinatör hemşire Elif TOZLU YILMAZ’ ın koordineli çalışmaları sonucu organ bağışı gerçekleştirildi.

Organ nakli koordinasyon ekibi bu konuda yaptığı açıklamada;

Organ bağışı bekleyen hastalar ile empati kurabilmek son derece önemlidir. Organ bağışı sayesinde pek çok hastanın yeniden hayata tutunması sağlanırken, pek çok hastanın da yaşam kalitelerinin artması bizleri huzurlu kılıyor.

Koordinasyon ekibi olarak, 3 hastaya hayat olan organları bağışlayan hastamızın ailelerinin acılarını paylaşıyoruz ve başsağlığı diliyoruz.

Bugüne kadar organ bağışında bulunan tüm hasta ailelerine gönülden teşekkür ediyoruz.

Hastalarımızın öncelikli ve özellikli tıbbi ihtiyaçlarını, tıbbi bakımlarını, üçüncü basamak yoğun bakım hizmetlerini her zaman karşılamaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarımız var güçleriyle, bıkmadan, usanmadan ve kesintisiz olarak halkımıza hizmet vermeye devam edecektir.

Unutmamak gerekir ki “Her organ bağışı yeni bir hayattır.”

Yerel Basından:

Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Bağışlananorganlar 3 hastaya umut oldu - Haber37 (tosyahaber37.com) sitesinde yayınlanan haberi görmek için lütfen linki tıklayınız.

Acının içinde filizlenen umut: 3 hastaya hayat verdi -Kastamonu İstiklal Gazetesi (kastamonuistiklal.com) sitesinde yayınlanan haberi görmek için lütfen linki tıklayınız.

Organ bağışı hayat oldu - Başkent Postası - Haber, haberler, Ankara, Türkiye, Avrupa (baskentpostasi.com) sitesinde yayınlanan haberi görmek için lütfen linki tıklayınız.

• Gündem 37 15082023_01.jpg
  • Gündem 37 15082023_02.jpg