Tıp Fakültesinin İlk Stajyer Öğrencileri Hastanemizde Staja Başladı

Tıp Fakültesinin İlk Stajyer Öğrencileri Hastanemizde Staja Başladı-25092023_01.JPG

Tıp Fakültesinin İlk Stajyer Öğrencileri Hastanemizde Staja Başladı

04.06.2020 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü' yle T.C. Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü arasında Afiliasyon (Birlikte kullanım) Protokolü imzalandıktan sonra Hastanemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Tıp eğitiminin bir gereği olarak Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi olan 44 stajyer öğrenci, 2023 – 2024 Öğretim Yılı stajlarını yapmak üzere 24.09.2023 tarihinde hastanemizde stajlarına başladılar.

25.09.2023 tarihinde Hastanemiz 9. Kat eğitim salonunda yapılan 2023 – 2024 Öğretim Yılı Açılış Toplantısı Başhekimimiz Prof. Dr. Zafer ERGÜL, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Tıp Fakültesi 4. Sınıf stajyer öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Açılış Toplantısında öğrencilere hitap eden Başhekimiz Prof.Dr. Zafer ERGÜL;

Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin ana görevleri arasında sayılan sağlık hizmeti sunmak yanında tıbbi bilimsel araştırmalar yapmak ve yapılan bu araştırmalara destek olmak, geleceğin uzmanları olacak asistan hekimleri yetiştirmek, geleceğin doktorları olacak olan tıp fakültesi stajyer ve intörn öğrencilerini hekimlik mesleğine hazırlamaktır.

Hastanemiz ve Tıp Fakültemiz için bir ilk olan, ilk dönem stajyer öğrencileri olarak sizleri hekimlik mesleğine hazırlamak için hocalarımız ve idaremiz azami gayreti gösterecektir Sizlere düşen çok çalışmak, bol soru sormak ve hekimlik mesleğinin ilkelerine göre davranmak ve kendinizi yetiştirmektir.

Yeni öğretim yılında sizlere başarılar dilerim.” dedi.

Yerel Basından

KEAH stajyer doktorlarına kapılarını açtı || Kastamonu Haberleri - Kastamonu Açıksöz Gazetesi (aciksoz.com.tr)

Tıp Fakültesinin İlk Stajyer Öğrencileri Hastanemizde Staja Başladı-25092023_02.JPG

Tıp Fakültesinin İlk Stajyer Öğrencileri Hastanemizde Staja Başladı-25092023_03.JPG